Magdalena Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 * 2 KG BIAŁEJ KAPUSTY * 2 KG BURAKÓW CZERWONYCH * 40 DAG CEBULI ZALEWA:ZAGOTOWAĆ *1/2 SZKL.OLEJU *1 SZKL. WINNEGO OCTU *3/4 SZKL. CUKRU *1/3 SZKL.WODY *2 ŁYŻKI SOLI BURAKI UGOTOWAĆ ,OBRAC , ZETRZEĆ NA DUŻYCH OCZKACH.KAPUSTĘ POSZATKOWAĆ,UGOTOWAĆ, ODCEDZIC. CEBULĘ POKROIĆ W PIÓRKA, CEULĘ DODAĆ DO GRĄCEJ ZALEWY ZAPARZYĆ WYMIESZAĆ Z WARZYWAMI, DODAĆ GORĄCĄ ZALEWE ,JESZCZE RAZ WYMIESZAĆ . WYPEŁNIAĆ SŁOICZKI ZAKRĘCIĆ I PASTERYZOWAĆ. b][/sałatka pochodzi z "Poradnika domowego"jest smaczna i nie czuć kapusty .Smacznego!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Dokładnie, potwierdzam, sałatka jest przepyszna z buraczków i kapusty - robiłam kiedyś z podobnego przepisu Przyszedł czas na buraczki... ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.