agadir Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 SZNYCEL DROBIOWY W PANIERCE SEROWEJ SKŁADNIKI: 4 sznycle drobiowe ( po ok. 150 g ) sól i biały pieprz PANIERKA: 4 łyżki mąki pszennej 2 jaja 2 łyżki mleka, sól 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 4 łyżki ( 60 g ) tłuszczu do smażenia 1. Sznycle z kurczka opłukać pod zimną wodą i starannie osuszyć. Lekko zbić dłonią, natrzeć solą i pieprzem. 2. Mąkę wysypać na talerz. Jaja wbić do głębokiego talerza, rozbełtać z mlekiem i lekko posolić. W głębokim talerzu wymieszać tartą bułkę z parmezanem. 3. Sznycle obtoczyć w mące, jej nadmiar otrząsnąć. Zanurzyć w mleku z jajami i lekko osączyć. Na koniec starannie obtoczyć w bułce z parmezanem i uklepać, dociskając panierkę do mięsa. 4. Tłuszcz rozgrzać na patelni, ale niezbyt mocno. Ułożyć sznycle i smażyć 2 - 3 min na każdej stronie na złotobrązowy kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami przybranymi zieloną pietruszką i sałatką z pomidorów. Dla Odmiany Panierkę można przygotować z pęczka posiekanej pietruszki, 30 g drobno startego sera gouda i 60 g krakersów, rozgniecionych w plastikowej torebce wałkiem do ciasta. Składniki wymieszać i stosować zamiast bułki tartej z serem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.