Skocz do zawartości

Ajerkoniak Domowy


Gość monika81

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 250 ml spirytusu 30 dag cukru 4 jajka 500 ml mleka laska wanilii PRZYGOTOWANIE: W głębokim garnku ubić jajka z cukrem na puszystąbiałą pianę. laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół. Zagotować mleko z wanilią (lub cukrem waniliowym) i lekko schłodzić. Z mleka wyjąć wanilię. Do naczynia z jajkami wlewać po 2 łyżki mleka, cały czas ubijając. Kiedy oba składniki będą połączone, odstawić naczynie do schłodzenia. Do zimnego płynu wlewac powoli spirytus. Ajerkoniak przelać do butelek, włożyć po kawałku wanili i odstawić w chłodne miejsce. Zamiast wanilii mleko można gotować z obranymi migdałami. Ajerkoniak będzie miał zapach migdałowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.