witaminkaa Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Składniki: -Dwie duże cukinie - 1 Papyrka - Kg kiełbasy - Dwie cebule - Przecier pomidorowy - Dwa ząbki czonsku - liść laurowy - bazylia - Majeranek - Ziele angielskie - olej do smarzenia W brytwance podsmarzamy kiełbase pokrojoną w kostke z cebulą. Po wydrązeniu śródków z cukini kroimy ją w koskte i wzucamy do brytwanki podsmarzając kilka minut . Następnie dolewamy wody tak aby wszystko zaczeło sie dusic dodajemy czosnek, przyprawy, i pokrojoną w prązki papryke. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i Gdy cukinia zmięknie można całą potrawke zagęśćić mąką. Potrawka ta jest akurat na letnie dni , niedroka i naprawde szybka w przyżądzeniu a co najważniejsze bardzo smaczna :D:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.