bosopopiasku Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 SKŁADNIKI: - 5 filetów kurczaka (po 10 dag) - 1,5 łyżeczki wegety, warzywka itp. - 2 czubate łyżki masła - 5 plastrów gotowanej szynki - 5 plastrów żółtego sera - pomidor - 5 gałązek natki SKŁADNIKI CIASTA: - 2 jajka - 2 łyżki śmietany - łyżka mąki - sól - olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Filety opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tluczkiem. Posypać wegetą i odstawić na chwilę. W tym czasie możemy przygotować ciasto: Wymieszać jajka, śmietanę, mąkę i szczypę soli. Na każdym filecie położyć plaster szynki, żółtego sera, cząstkę pomidora, gałązkę natki, odrobinę masła. Zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Zanurzamy roladki w cieście i smazymy na oleju. Można podawać z owocami z puszki (np.brzoskwinie) DIETETYCZNIE Można zrezygnować ze śmietany i żółtego sera. SMACZNEGO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.