Skocz do zawartości
witaminkaa

Tortilla

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 5 DUŻYCH Ziemniaków - 6 Jajek - Sól - Pieprz - Szczypta ostrej papryki - Cebula - Ząbek czonsku - olej do smażenia - szczypta bazyli - Kiełbasa <można też dodać boczek> Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, następnie usmażyć je na patelni na średnio żłoty kolor razem z cebulą. Następnie kartofle przekładamy na tależ. Na tej samej patelni podsmarzamy pokrojoną w kostke lub plasterki kiełbaske. Dodajemy na patelnie ziemniaki. Ubijamy z jajek omlet i dodajemy wszyskie zioła < można dodac łyzke mąki ale jest to nie konieczne>. Po ubiciu wlewamy mase jajeczną na patelnie i podsmarzamy na wolnym ogniu tak aby jajka sie ścieły. Gdy spód tortilli będzie odchodził nalezy ostrożnie przełozyć ją na drugą strone i znowu podmarzyc. Ja osobiście używam do przełozenia tortilli większej pokrywki od garnka wtedy mam pewność ze tortilla sie nie rozleci. Tortilla ta jest bardzo pyszna na ciepło przepis ten jest orginalny i sprawdzony. ŻYcze SMACZNEGO

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.