pszczolaksc Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 40 dag mięsa mielonego 1 jajko,2 łyzki byłki tartej 1 łyżka musztardy 3 łyżki oleju, 35 dag porów 40 dag krojonych pomidorków ( z puszki) 2łyzki koncentratu pomidorowego 350 ml rosołu zioła (greckie albo do pizzy) Przygotowanie Miesko wymieszac z jajkiem bułką tartą i musztardą-przyprawić ziółkami Uformowac klopsiki,smazyc na gorącym tłuszczu 10 min.Pory pokroic w plasterki.Klopsy wyjąc z patelni,a na tym tłuszczu przysmażyc pory.Dodac pomidory i koncentrat pomidorowy,podlać rosołem zagotować.Wszystko dusic ok 5 min.Przyprawic solą pieprzem i odrobina cukru.Doadac klopsiki podgrzac.Podawac z pieczywem lub makaronikiem... Polecam Mój ostatni hit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.