aga0992 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Składniki: Ciasto: 1 jajko 20 dag cukru pudru 30 dag mąki 20 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 1 kg sera 4 żółtka (białka na polewę) 2 całe jajka 20 dag margaryny 20 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 1/2 szkl. mleka 2 budynie (jeżeli są z cukrem, to dać mniej cukru do sera) Polewa: 4 białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru i jedną paczkę wirek kokosowych. Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść jak kruche ciasto. Wyłożyć na blaszkę. Margarynę wymiksować mikserem z jajkami, następnie dalej mieszając dodać cukier i cukier waniliowy, później dodawać stopniowo zmielony ser, dalej mleko, a na końcu budynie. Wyłożyć masę na ciasto. Po 50 min. pieczenia wyjąć z pieca i polać polewą. Piec jeszcze 20 min Smacznego!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.