Skocz do zawartości

Cytrynowiec - Ciasto Niesłodkie


Gość jovita

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT: 6 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Upiec biszkopt i zerwać wierzchnią skórkę. MASA: 1. Wlać do garnka 1 1/2 szkl wody + 1 szkl cukru + 3/4 szkl soku z cytryny ( 6-7 cytryn) zagotować 2. W 1/2 szkl wody rozpuścić 2 budynie śmietankowe i 3 żółtka. Zagotować razem (1+2) do gęstości Gorącą masę wyłożyć na biszkopt. Po ostygnięciu nałożyć krem. KREM: 0,5 litra śmietany 30% 1/2 szkl cukru pudru cukier waniliowy 1/2 szkl wody 3 łyżki żelatyny Ubić śmietanę, dodać cukier , wymieszać. Dodać rozpuszczoną schłodzoną żelatynę ( w 1/2 szkl wody rozpuścić 3 łyżki żelatyny) wymieszać. Rozłożyć na masę i posypać startą czekoladą. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.