agadir Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Pijany Murzyn Składniki: kostka margaryny, 1,5 szkl. cukru, 0,25 szkl. wody, 4 duże łyżki kakao, torebka cukru waniliowego, 0,5 szkl. czerwonego wina, 4 jajka, torebka proszku do pieczenia, 2 szkl. mąki pszennej lub tortowej, aromat, do wyboru do koloru (nie jest konieczny) Przygotowanie: W garnku na małym ogniu rozpuścić margarynę. Dodać cukier, wodę i kakao, a nastepnie zagotować. Po ostudzeniu dodać cukier waniliowy, wino, żółtka, proszek do pieczenia, makę, aromat. Wszystko razem miksować ok.7-10 min. Potem ubić pianę z białek. Te dwie masy razem połączyć i bardzo delikatnie wymieszać. Wlać do formy i włożyc do gorącego piekarnika. Piec w temp. 170-200 st. przez ok. 40-50 min. Do ciasta mozna także dodać bakalie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.