Gość K@misia Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Podaje Ci sposób na zwarzony krem. Poprostu miskę z kremem wstaw do drugiej miski z bardzo ciepłą wodą i dalej cały czas ucieraj, aż do momentu jak będzie gładki. Sama to sprawdziłam. Mam przepis na sernik gdzie uciera sie masło z jajkami i poprostu dałam jajka prosto z lodówki i krem mi się zwarzył. Zrobiłam tak jak Ci wyżej napisałam i się udało. Od tej pory zawsze ten przpis tak robię, ucieram masło z zimnymi jajkami, zwarzony krem wstawiam do miski z ciepłą wodą i gotowe. AlCIA111 Uratowałaś mój krem!! Wielkie dzięki Cytuj
kiki0810 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 moim zdaniem najlepsza metodą na zważony krem do ciasta jest wymieszanie go z kostką świeżej margaryny, podgrzewanie się raczej nie sprawdza w praktyce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.