Skocz do zawartości

Ciasto Rafaello


Gość Aza

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO RAFAELLO biszkopt: 8 jaj, 2 szkl.cukru pudru, 2 szkl.kartoflanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, Białka zmiksować z cukrem , dodawać stopniowo żółtka, , gdy masa będzie miała kremową konsystencję dosypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Lekko przemieszać łyżką.Ciasto wylać na natłuszczoną i posypaną tartą bułka blachę. Piec w temp. 180-190 C. Biszkopt dobrze wystudzic , najlepiej upiec go dzień wcześniej. Proporcja na dużą blachę 24 cm/40cm. krem: 1/2 l. śmietany 18 %, 2 białe czekolady, 3 " Snieżki ", 2 paczki wiórków kokosowych ( po 100 g ), 1 galaretka cytrynowa, 1 paczka wiórków do posypania, migdały lub płatki migdałowe do dekoracji , Galaretke rozrobić w 1 szkl. gorącej wody , odstawić do lekkiego stężenia. Smietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekolady, , wystudzic i mocno schłodzić. Dodać Snieżki, ubijac 10 min. Do ubitej masy dodać 2 paczki wiórków kokosowych i tężejącą galaretkę i zmiksować wszystko razem. Ułożyć masę na biszkopcie, posypać wierzch i boki paczką wiórków i powkładać dość gęsto migdały lub płatki migdałowe. Ciasto włożyć na chwile do lodówki aby krem całkowicie stężał.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.