Skocz do zawartości

Pyszne cannelloni


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

1 op makaronu cannelloni ok 22 szt 60 dkg mięsa mielonego marchew 2 cebule 1 papryka 1 puszka groszku 1 puszka pomidorów bez skóry 35 dkg startego sera 3 łyzki koncentratu 2-3 zabki czosnku 3 łyzki oleju 3 łyzki masla 3 łyzki mąki 2 szkl mleka sól ,pieprz czerwony delikat knorra bazylia ,oregano Mięso wrzucic na rozgrzany olej i chwilkę podsmażyc (ale nie za mocno) dodac kilka łyzek wody sól pieprz ,delikat do smaku.Wrzucić pokrojone cebule papryke w kostke i starta na grubuch oczkach marchew,łyzke koncentratu . Pomidory odlac z zalewy (zalewe zachowac) i rozdrobnione dodać do mięsa.Dusic wszystko jeszcze chwilke ,Na końcu dodac 2 żąbki czosnku groszek, zestawić z ognia (jesli w naszej masie jest zbyt duzo płynu nalezy go odlac i zachować) do goracej masy dodac 10 dkg startego sera.Wszystko połączyc Suchy makaron nadziewać farszem i układac w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wczesniej wysmarowana tłuszczem (ważne aby układac je dość ścisle )Masło rozgrzać na patelni dodać mąke rozprowadzić mlekiem ,sokiem z pomidorów i płynem po odsączonym farszy .dodac reszte koncentratu troche czerwonego delikatu ,sól, pieprz bazykią oregano i czosnek UWAGA trzeba zrobic tyle sosu aby pokrył całe cannelloni sos musi byc dosc gesty (no ale tez bez przesady więc w razie koniecznosci można go albo bardziej zagęscic lub dolać płynu )Polac cannelloni sosem posypac serem Piec 1/2 godziny w temperaturze 180-200*C Życzę smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.