Skocz do zawartości

Śledzie w oliwie z oliwek


Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzie w oliwie z oliwek

Składniki:

ok. 60 dag matiasów

30 dag ogórków kiszonych

20 dag cebuli

ok. 1/2 szklanki oliwy z oliwek

sok z cytryny

Matiasy włożyć do naczynia z wodą, skropić sokiem z cytryny i moczyć ok. 2 godzin. Następnie pokroić je w paski (2–3 cm), przełożyć do innego naczynia. Zalać połową oliwy z oliwek i odstawić na ok.1 godzinę do lodówki.

Ogórki kiszone i cebulę pokroić w kostkę. Razem połączyć, dodać resztę oliwy z oliwek i wymieszać.

Na półmisku ułożyć matiasy, a dookoła ułożyć masę ogórkowo – cebulową.

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.