Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mięso z dużego kurczaka(1,7 -2 kg)oddzielić od kości i zmielić łacznie ze skórą ,dodać 2 bułki namoczone w mleku lub w wodzie i odciśnięte, 2 jajka, drobno posiekany pęczek zielonej pietruszki, troszkę zielonego kopru, sól, pierz do smaku, 1 łyżkę jarzynki. 1 łyżkę cukru rozpuścić w 0,5 szkl. wody. Do masy dodać jedną łyzkę i dokładnie wyrobić. Formę dokladnie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i wyłożyć masę mięsną. Resztę wody z cukrem wklepać w mięso. Piec ok.1,5 godz w temp. 180 oC. Bardzo dobra do kanapek i na stół w czasie świąt i innych uroczystości. Smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.