dana2005 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Mięso z dużego kurczaka(1,7 -2 kg)oddzielić od kości i zmielić łacznie ze skórą ,dodać 2 bułki namoczone w mleku lub w wodzie i odciśnięte, 2 jajka, drobno posiekany pęczek zielonej pietruszki, troszkę zielonego kopru, sól, pierz do smaku, 1 łyżkę jarzynki. 1 łyżkę cukru rozpuścić w 0,5 szkl. wody. Do masy dodać jedną łyzkę i dokładnie wyrobić. Formę dokladnie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i wyłożyć masę mięsną. Resztę wody z cukrem wklepać w mięso. Piec ok.1,5 godz w temp. 180 oC. Bardzo dobra do kanapek i na stół w czasie świąt i innych uroczystości. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.