Skocz do zawartości

Pieczony schab ze śliwkami


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

1 1/2 kg schabu 30 dkg suszonych śliwek (bez pestek) 2-3 łyzki oleju 1-2 zabek czosnku 150 ml wytrawnego czerwonego wina majeranek sól ,pieprz Umyty schab natrzeć solą ,pieprzem ,majerankiem i roztortym czosnkiem .Odstawić w chłodne miejsce na 12 h W mięsie zrobić ostrym nożem głębokie nacięcia wsadzić śliwki .Obsmazyc mieso na oleju z kazdej strony aby się ładnie zrumieniło podlać kilkoma łyzkami wody i wstawić na godzine do piekarnika (temperatura 150-160*C*C)) .Mieso w tym czasie nalezy czesto podlewać tworzącym się sosem .Nastepnie dodać wino zwiększyć temperature do 180*C Dusić do miękkości jeszcze przez ok 30-40 min nie zapominając o podlewaniu mięsa Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.