arabika Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 1 1/2 kg schabu 30 dkg suszonych śliwek (bez pestek) 2-3 łyzki oleju 1-2 zabek czosnku 150 ml wytrawnego czerwonego wina majeranek sól ,pieprz Umyty schab natrzeć solą ,pieprzem ,majerankiem i roztortym czosnkiem .Odstawić w chłodne miejsce na 12 h W mięsie zrobić ostrym nożem głębokie nacięcia wsadzić śliwki .Obsmazyc mieso na oleju z kazdej strony aby się ładnie zrumieniło podlać kilkoma łyzkami wody i wstawić na godzine do piekarnika (temperatura 150-160*C*C)) .Mieso w tym czasie nalezy czesto podlewać tworzącym się sosem .Nastepnie dodać wino zwiększyć temperature do 180*C Dusić do miękkości jeszcze przez ok 30-40 min nie zapominając o podlewaniu mięsa Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.