marika Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Karczek kroimy w plastry grubości ok 1,5 cm. Każdy plaster smarujemy musztardą, solimy, prosypujemy czosnkiem mielonym, papryką słodką mieloną. Przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanny najlepiej na położone wcześniej kawałki margaryny lub innego tłuszczu. Na karczek dodajemy suszone grzybki ( ja osobiści dodaję ogonki suszone) i pokrojoną cebulę. Piec ok godziny w 180 stopniach (do zmięknięcia mięsa). Życzę smacznego !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.