Skocz do zawartości

Flaczki Drobiowe


martyna@

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: 1/2 kg żołądków drobiowych najlepiej z kurcząt, mały kawałek boczku wędzonego 2 kiełbaski tzn taki krążek najlepiej jakiejś wędzonej włoszczyzna: marchew, por, pietruszka korzeń, seler cebula przyprawy: vegeta, pieprz, papryka, gałka muszkatołowa, troszke majeranku dodatki: musztarda, przecier pomidorowy, ketchup, śmietana WYKONANIE: Żołądki pokroić w paski, wcześniej oczywiście dobrze je wymyć i oczyścić. muszą gotować się aż zmiękną. W tym czasie zetrzeć na tarce warzywa, oprócz pora (por pokroić w talarki, takie dość małe). Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić troche warzywa, na końcu dodać łyżkę ketchupu, z dwie-trzy łyżki przecieru pomidorowego i łyżkę musztardy sarepskiej, dodać przyprawy i wymieszać. Na patelni zeszklić też cebulkę pokrojoną w kostkę i kiełbasę z boczkiem pokrojone na zapałki tzn plasterek na wąskie paseczki. Gdy już żołądki bedą miękkie, dodać warzywa i kiełbaskę z boczkiem zagotować, doprawić jeszcze do smaku, na końcu dodać śmietanę. Przepis ten pochodzi od mojej teściowej, na początku przeraziły mnie te żołądki, ale jak sprobowałam przekonałam się, poza tym, moja rodzinka polubiła tą zupkę ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.