Skocz do zawartości

Deser Mrowisko


Gość victorios1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość victorios1

mrowisko 0,5 kg maki 5 dag drozdzy 0,5 l wody 100 ml oleju 2 ł cukru 1 ł soli 0,5 kg truskawek 1 ł kakao 100 gr margaryny 100 gr cukru pudru 2 ł chrupek np. płatki sniadaniowe tłuszcz do smazenia 200 gr frytury palmowej lub olej Make przesiac, dodac rozrobione w wodziedrozdze i cukier, dodac sol, wyrobic na ciasto konsystencji drozdzowego.Pod koniec wyrabiania wlac olej i dziurkowac,wtlaczajac powietrze.Gdy masa bedzie jednolita wlozyc ja na miske i schowac do lodowki na godzine.Po godfzince wyjac i walkowac na placki,potem wyciunac faworki radelkiem.Powstale faworki smazyc na złoto w goracym,głębokim tłuszczu, osączyc.Udekorowac talerz sosem z przetartych truskawek z jogurtem.Ułozyc na nim mrowisko w formie 4 kondygnacyjnej piramidy.Margaryne roztopic, dodac cukier puder, chrupki,kakao, zagotowac i polewac goraca mrowisko.Dekorowac bita smietana i owocami.

post-2290-1134651453_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.