MONIKA.P Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 ciasto orzechowe CIASTO: 20 DKG MARGARYNY,20 DKG MĄKI,2 ŻÓŁTKA,3 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY CIASTO ZAGNIEŚĆ I SCHŁODZIĆ. ORZECHY: 40 DKG ZMIELONYCH ORZECHÓW,40 DKG CUKRU,12 JAJ ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM DO BIAŁOŚCI,NASTĘPNIE DODAĆ ORZECHY NA KONIEC UBITĄ PIANĘ Z BIAŁEK.PIEC OKOŁO 1 GODZINY NA ZŁOTY KOLOR.PO WYSTUDZENIU WIERZCH CIASTA POSYPAC CUKREM PUDREM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.