Skocz do zawartości

Ciasto na paszteciki - inaczej


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

1 kostka margaryny 1/2 szklanki piwa 2 1/2 szklanki maki szczypta soli Margaryne posiekać lub zetrzec na terce o grubych oczkach i szybko wyrobić ciasto Zawinąc w folie i wsadzić do lodówki na kilka godzin najlepiej na cała noc Następnie rozwałkowac ciasto składają je kilka razy i rozwałkowując .Tę czynnosc powtarzać 4-5 razy Następnie rozwałkować i wycinać prostokąty nałozyć farsz np grzybowy , z kapusta i grzybami lub mięsny.Zwinąc posmarować wierzch jajkiem .Piec w temperaturze 190-200 na złoty kolor ok 10-20 min Można przed pieczeniem wierzch pasztecików posypac serem lub ziołami Z tego ciasta można wykonywać rogale ze słodkim nadzieniem np. jabkami marmolada czy twarogiem przed pieczeniem wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem (im grubszy tym lepszy) Ciasto po upieczeniu jest lekkie i bardzo smaczne zbliżone do francuskiego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.