arabika Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 1 kostka margaryny 1/2 szklanki piwa 2 1/2 szklanki maki szczypta soli Margaryne posiekać lub zetrzec na terce o grubych oczkach i szybko wyrobić ciasto Zawinąc w folie i wsadzić do lodówki na kilka godzin najlepiej na cała noc Następnie rozwałkowac ciasto składają je kilka razy i rozwałkowując .Tę czynnosc powtarzać 4-5 razy Następnie rozwałkować i wycinać prostokąty nałozyć farsz np grzybowy , z kapusta i grzybami lub mięsny.Zwinąc posmarować wierzch jajkiem .Piec w temperaturze 190-200 na złoty kolor ok 10-20 min Można przed pieczeniem wierzch pasztecików posypac serem lub ziołami Z tego ciasta można wykonywać rogale ze słodkim nadzieniem np. jabkami marmolada czy twarogiem przed pieczeniem wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem (im grubszy tym lepszy) Ciasto po upieczeniu jest lekkie i bardzo smaczne zbliżone do francuskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.