Gość Mysia Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Kiedys znalazlam przepis w prasie, wypróbowałam,pycha:) Cannelloni 1 opakowanie makaraonu cannelloni 1/2 kg mięska mielonego 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 20 dag pieczarek 1 cebula oregano sól, pieprz 4 łyzki oleju 5 dag parmezanu Cannelloni podgotować, osączyć, ostudzić.Pieczarki pokroic na palsterki, rozgrzac 1-2 łyzki oleju, wsypać posiekna cebulę, zrumienić, dodac pieczarki, poddusic, ddoać mięso, chwilę podsmazyć, przyprawić, wypełnić rurki canneloni, natluscic naczynie olejem, ułozyć canneloni. Koncentrat pomidorowy wymieszac z 5 łyżkami zimnej wody, dodać oregano, przyprawic sola i pieprzem, polac potrawe, posypać parmezanem , zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 chyba wyprubuje ten pzepis. :wink: Ja robie swoje canelloni robie troche inaczej: piers z kurczaka, jajko, natka pietruszki, mała cebulka, 20 dag sera potarkowanego, sól, pieprz, wegeta Mięso zmielić. Na oleju podsmażyć na złoty kolor pół cebulki (pokrojonej w drobną kosteczkę). Do cebulki dodać mięso, przyprawy i podsmażyć wszysko. Mięso przełożyć do miski dodać jajko, pokrojoną pietruszkę, ser. Wszysko wymieszać. Na tej samej patelni to było smażone mięso dodać trochę oleju, podsmażyć na złoty kolor cebulkę dodać około litra wody i zagotować. Dodać następnie słoiczek koncentratu pomidorowego, bazylie. Makaron nadziać mięsem. Ułożyć na blaszkę i wylać cały sos, tak aby makaron był przykryty sosem. Piec w temp. 200C.,ąż makaron będzie miękki. Pod koniec pieczenia można posypać starkowanym serem. Polecam wypróbować tą wersję jest naprawdę super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.