Skocz do zawartości

Sałatka z pęczaku


Sikorka2

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis ten znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie, jest to ulubiona sałatka Pani Ewy Orłoś, a już od dawna i moja!!! 1/2 szklanki pęczaku 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 6 małych ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1 pęczek natki pietruszki sól Pęczak ugotować w osolonej "wysokiej wodzie" na sypko. Odcedzić i ostudzić. Oliwę roztrzepać ze zmiażdżonym czosnkiem i szczyptą soli, dodać do kaszy i wyrobić tak, by każde ziarnko oblepiło się oliwą. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do kaszy, dodać kukurydzę i natkę pietruszki. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.