Sikorka2 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Przepis ten znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie, jest to ulubiona sałatka Pani Ewy Orłoś, a już od dawna i moja!!! 1/2 szklanki pęczaku 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 6 małych ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1 pęczek natki pietruszki sól Pęczak ugotować w osolonej "wysokiej wodzie" na sypko. Odcedzić i ostudzić. Oliwę roztrzepać ze zmiażdżonym czosnkiem i szczyptą soli, dodać do kaszy i wyrobić tak, by każde ziarnko oblepiło się oliwą. Ogórki pokroić w kostkę, dodać do kaszy, dodać kukurydzę i natkę pietruszki. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.