agadir Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Polska pizza 25 dag makaronu, 25 dag sera żółtego, 40 dag kiełbasy, 1/2 kg pomidorów, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, łyżka papryki, 2 łyżki tartej bułki, zielenina Makaron ugotować w dużej ilości wody, gdy będzie niezupełnie miękki odcedzić go i przelać zimną wodą. W czasie gotowania makaronu umyć, sparzyć i obrać ze skórki pomidory, a następnie pokroić je w plastry. Do niezbyt wysokiej okrąglej żaroodpornej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką włożyć makaron, skropić go masłem, posypać tartą bułką i połową startego sera, następnie ułożyć połowę plasterków kiełbasy, na nich równą warstwą połowę plastrów pomidorów, posypując solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i zieleniną. Znów ułożyć warstwę kiełbasy, na niej plastry pomidorów, posypać przyprawami i pozostałą ilością sera zmieszanego z papryką, całość wstawić do bardzo nagrzanego piekarnika na pół godziny. Po wyjęciu posypać zieleniną, podawać natychmiast. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.