Sikorka2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, ubijać jeszcze chwilę. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i poczekać aż urosną. Do piany dodać mąkę i wyrośnięte żółtka, lekko wymieszać. Piec okolo 30 min w temp. 180-200 Masa kokosowa 3 duże lub 6 małych bułek 2 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy 20 dkg wiórków kokosowych margaryna Z bułek wyjąć środki i namoczyć w 1 1/2 szkl. mleka w dość wysokim garczku, bo po namoczeniu trzeba zmiksować, dodać cukier, 1 szkl. mleka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i gotować około 3 minuty. Ostudzić i utrzeć masę z margaryną. Zimną kłaść na wystudzony biszkopt. Posypka 10 dkg wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyżka margaryny Wyłożyć składniki na patelnię i upiec na złoty kolor. Wystudzić i posypać tym masę. Cały placek włożyć na noc do lodówki. Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Robiłam już rafaello z masą z bułek. PYCHOTKA!!! - nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam. Renata :wink: :wink: :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.