Sikorka2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, ubijać jeszcze chwilę. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i poczekać aż urosną. Do piany dodać mąkę i wyrośnięte żółtka, lekko wymieszać. Piec okolo 30 min w temp. 180-200 Masa kokosowa 3 duże lub 6 małych bułek 2 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy 20 dkg wiórków kokosowych margaryna Z bułek wyjąć środki i namoczyć w 1 1/2 szkl. mleka w dość wysokim garczku, bo po namoczeniu trzeba zmiksować, dodać cukier, 1 szkl. mleka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i gotować około 3 minuty. Ostudzić i utrzeć masę z margaryną. Zimną kłaść na wystudzony biszkopt. Posypka 10 dkg wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyżka margaryny Wyłożyć składniki na patelnię i upiec na złoty kolor. Wystudzić i posypać tym masę. Cały placek włożyć na noc do lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Robiłam już rafaello z masą z bułek. PYCHOTKA!!! - nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam. Renata :wink: :wink: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.