Rubinek Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 puszka mleka słodzonego 1 kostka Kasi 1 czekolada biała 1 czekolada czarna rodzynki, orzechy Polewa: 1/2 kostki palmy 1/2 szklanki cukru (ciut więcej) 2 łyżki wody 2 łyżki kakao biszkopty, alkohol Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, ubić, dodać cukier (cały czas ubijając) potem żółtka. Na koniec wsypać przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką. Upiec biszkopt. Mleko w puszce gotować 2 godziny, odstawić do ostygnięcia. Kasię utrzeć, dodawać po łyżeczce toffi (któte powstanie z mleka w puszce), na końcu dodać starte na tarce czekolady i bakalie. Wyłożyć na biszkopt. Na masę położyć biszkopty moczone w alkoholu i polać polewą. Życzę smacznego!! :D Cytuj
Gość Ewa Sz. Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ja układam na każdym biszkopcie po 1 rodzynku i dopiero "zalewam" całość czekolą :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.