Justyna 25 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Upiec biszkopt. Składniki na masę: 3 budynie waniliowe 3/4l mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła 250g Wykonanie budynie ugotować i ostudzić.Masło rozkręcić z zimnym budyniem.Biszkopt przeciąć na połowę i posmarować kremem. Składniki na wierzch placka Parę bezów 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 30dag kruchych krówek 0,5 kostki masła 3 łyżki wody Wykonanie: Z mleka zrobić karmel i posmarować nim wierzch biszkoptu na to rozkruszyć bezy. Krówki rozpuścić z masłem i wodą polać tym bezy. Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 22 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Zapomniałam dodać że mleko skondensowane możne zastąpić większą ilością krówek. Biszkopt polewamy roztopionymi krówkami na to bezy i znów krówki. Placek jest bardzo dobry polecam. Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 zrobiłam na wielkanoc bez bezów,jest smaczniutka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi