Lorelai Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 7 kotletów schabowych, musztarda, świeża bazylia, suszone oregano,majeranek,pieprz,sól, ok.7 dużych ząbków czosnku. Ciasto:2 jajka,ok.1szkl.mąki,ok.1 szkl.mleka. Kotlety rozbić b.mocno-tak żeby miały mniej niż 1/2cm-muszą być b.cienkie-posolić,popieprzyć(nie za mocno). Zgnieść w dłoniach i posiekać drobno bazylię,czosnek pokroić w cienkie plasterki. Rozbite kotlety cienko posmarować musztardą po jednej stronie. Na połowie tej strony ułożyć dość rzadko plasterki czosnku,i posypać troszkę bazylią i ziołami-złożyć na pół i zaklepać dokładnie brzegi kotleta tłuczkiem. Maczać kotlety w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Są wspaniałe-tylko nie należy przesadzić z ziołami,bo mają wtedy gorzki smak!!!! Ciasto:zmiksować składniki,dolewając powoli mleko-masa musi być konsystencji śmietany. Naprawdę warto spróbować, bo są bardzo smaczne i mięciutkie.Ostatnio robię schabowe tylko w ten sposób.Pyszne!!! Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A CZY BAZYLIE MOZNA ZASTAPIC CZYMS INNYM? Cytuj
Lorelai Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witaj;) Możesz zastapić ją suszoną bazylią-z torebki. A jeśli nie masz pod ręką również suszonej-po prostu ominąć ten składnik-a posypać np. suszonym majerankiem,posiekaną natką... Najwięcej smaku nadaje tu musztarda i czosnek-i one są najważnejsze. Pozdrawiam i polecam;))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.