Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
p.u-m.a

Kebab taki jak w pizzeri

Rekomendowane odpowiedzi

1 marynata ognista w płynie Kamis 0,5 kg karkówki wieprzowej czosnek granulowany estragon zioła prowansalskie Karkówkę pociąc na większe paski ok.5x8cm.Zalać gotową marynatą,wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.Wymieszać.Włożyc do lodówki.MIęso zostawic na noc w marynacie.Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min,tak aby sie nie przypaliło,często odwracać ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.Po wyjęciu pkroić na drobne paseczki,ułożyc na talerzu,polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)Podawać z frytkami i surówką.Muszę powiedzieć że to jest strasznie pyszne i nigdy mi sie nie znudzi.Życzę podobnych wrażeń.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

brzmi pysznie, a czy może być jakaś inna marynata, bo mieszkam w małym mieście i raczej tu jej nie dostane. Tak sobie myśle że zrobie to na niedzielny obiadek, bo uwielbiam kababy :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jakoś nie próbowałam robić inna marynatą bo nie chcę stracić tego niepowtrazalnego smaku,ale wiesz ja tez mieszkam w małym mieście :D :D i u mnie jest,nie wszędzie ale jest.Zrobiłam kebaba też na niedzielny obiad i zawsze jest ta sama reakcja rodziny,kiwanie głowami na znak unznania,szkoda tylko że zapomniałam zrobić zdjęcia i wkleić na forum. :D Życzę smacznego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam wczoraj na kolacje .Wyszło super :D .Upiekłam tortille z własnego przepisy wsadziłam w nie mięsko dodałam pomidora ,ogórka świeżego, papryke czerwona ,kawałki sałaty lodowej i sos czosnkowy .Poprostu pycha Do tej pory tortille robiła w taki sposób z piersią kurczaka ,ale to mięsko ma bardzie wyrazisty smak .Myśle że równie dobrze smakuje z chlebkiem pitta jak i z frytkami .Dzieki za przepis Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak masz rację!Ciesze się ze Ci smakowało,bo rzeczywiście tak zrobione mięsko pasuje do wszystkiego nawet do prostej bułki,oczywiście po podgrzaniu.Ja zawsze chciałam zrobić taki kebab jaki kupuję w pizzeri,próbowałam i wyszło w sumie przez przypadek.Teraz już robię go sama a przepisem chętnie się podzieliłam,żeby inni też mieli radośc z jedzenia. :D :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tortille zawijam i robie z niej twister .Z kurczakiem jest bardzo dobry ale z tym mięskiem jest bardzo- bardzo dobry .Twister z KFC musi się schować :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W jakiej temperaturze należy upiec mięsko? ...bo mam ochotę je zrobić:D Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie,czy potrawa jest bardzo pikantna? Pytam bo ja póżniej mam zgage po takich potrawach. Pozdrawiam Ewa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.