Skocz do zawartości

p.u-m.a

Smakowicze
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Gostyń

Osiągnięcia p.u-m.a

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Widzę,że wątek się rozwinął :razz: cieszę się,że Wam smakuje. :D
  2. :D :D :D :D :D :D :D też tak spróbuję!!
  3. Tak masz rację!Ciesze się ze Ci smakowało,bo rzeczywiście tak zrobione mięsko pasuje do wszystkiego nawet do prostej bułki,oczywiście po podgrzaniu.Ja zawsze chciałam zrobić taki kebab jaki kupuję w pizzeri,próbowałam i wyszło w sumie przez przypadek.Teraz już robię go sama a przepisem chętnie się podzieliłam,żeby inni też mieli radośc z jedzenia. :D :D
  4. Jakoś nie próbowałam robić inna marynatą bo nie chcę stracić tego niepowtrazalnego smaku,ale wiesz ja tez mieszkam w małym mieście :D :D i u mnie jest,nie wszędzie ale jest.Zrobiłam kebaba też na niedzielny obiad i zawsze jest ta sama reakcja rodziny,kiwanie głowami na znak unznania,szkoda tylko że zapomniałam zrobić zdjęcia i wkleić na forum. :D Życzę smacznego
  5. Można podawać go w chlebku pita też jest pyszny
  6. 1 marynata ognista w płynie Kamis 0,5 kg karkówki wieprzowej czosnek granulowany estragon zioła prowansalskie Karkówkę pociąc na większe paski ok.5x8cm.Zalać gotową marynatą,wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.Wymieszać.Włożyc do lodówki.MIęso zostawic na noc w marynacie.Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min,tak aby sie nie przypaliło,często odwracać ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.Po wyjęciu pkroić na drobne paseczki,ułożyc na talerzu,polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)Podawać z frytkami i surówką.Muszę powiedzieć że to jest strasznie pyszne i nigdy mi sie nie znudzi.Życzę podobnych wrażeń.
  7. hej robiłam babkę i wyszedł mi zakalec.Co zrobiłam źle co?Mam inny przepis na babkę cytrynową,raz ją zrobiłam była suupppeeerr,ale potem same zakalce co ja robie nie tak??
  8. tak! należy dusić ok.45 min.Sos wtedy odparuje do odpowiedniej ilości.Zawsze wlewamy więcej wody na początku,nigdy nie dolewamy w trakcie...Można podawać z ziemniakami..pycha..Mięso ma się kruszyć...spróbujcie..na pewno nie będziecie żałować
  9. no właśnie!sory!chodziło mi o kluski drożdżowe
  10. 6 schabowych pieczarki żółty ser olej sól pieprz 2 kost.rosołowe Schabowe zbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć.Pieczarki ugotować,ostudzić,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Na mięsie układać ser pokrojony w plasterki i pieczarki zwinąć w roladki,spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać 1-2 łyżek oleju smażyć roladki,aż dno patelni będzie brązowe a roladki rumiane.Wlać wodę żeby przykryły rolady,wrzucić 2 kost.rosołowe.Dusić do miękkości.Podawać z pyzami i dowolną surówką
  11. p.u-m.a

    Biedronka

    Może kilka wyjaśnień???Ubić jajka z cukrem na parze czy jak??A w jakiej galaretce maczać biszkopty ciepłej czy zimnej?Proszę o odpowiedź bo chcę wypróbować przepis 8)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.