zuziorek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 składniki: 4 szklanki mąki kostka margaryny 2 żółtka białko zostawić do posmarowania 1 łyżka cukru pudru 1 kwaśna śmietana 1/2 kostki drożdzy Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku, dodać ciupinkę cukru i poczekać do wyrośnięcia. Pozostałe składniki wyrobić i dodać drożdze. Uformować kulę, podzielić na 4 części. 3 schować do lodówki z jednej wałkować okrąg. Podzielić go na 8 trójkątów, na każdy położyć łyżeczkę marmolady. Uformować rogalik. Wszystkie rogaliki posmarować białkiem, piec w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Na wystudzone rogaliki zrobić lukier Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.