zuziorek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 składniki: 4 szklanki mąki kostka margaryny 2 żółtka białko zostawić do posmarowania 1 łyżka cukru pudru 1 kwaśna śmietana 1/2 kostki drożdzy Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku, dodać ciupinkę cukru i poczekać do wyrośnięcia. Pozostałe składniki wyrobić i dodać drożdze. Uformować kulę, podzielić na 4 części. 3 schować do lodówki z jednej wałkować okrąg. Podzielić go na 8 trójkątów, na każdy położyć łyżeczkę marmolady. Uformować rogalik. Wszystkie rogaliki posmarować białkiem, piec w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Na wystudzone rogaliki zrobić lukier Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.