Skocz do zawartości

Karpatka - Inaczej


Jola_A.

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto:1/2 kostki margaryny,szklanka wody-zagotowac,wsypac szklanke maki tortowej-gotowac kilka minut ciagle mieszajac i ostudzic.Wbijac stopniowo 5 jaj,ucierac mikserem,dodac plaska lyzeczke proszku do pieczenia,wymieszac.Ciasto podzelic na 2 czesci ,rozlozyc na blaszkach i upiec. Krem: 1/2 litra smietany kremowki 30%,5-6 lyzek cukru(w zaleznosci czy ktos lubi slodsze czy mniej slodsze) lyzka kakao,4 lyzeczki zelatyny rozuszczonej w 1/4 szklanki goracej wody,dzem wisniowy lub jagodowy. Smietane ubic na sztywno dodac cukier ciagle ubijajac,olejek smietankowy,rozpuszczona ostudzona zelatyne.Podzelic na dwie czesci.Jedna czesc zostawic biala,do drugiej dodac kakao. Ciasto karpatkowe posmarowac dzemem wylozyc na to mase ciemna,nastepnie jasna,przelozyc drugim ciastem,posypac cukrem pudrem.Ciasto przechowywac w lodowce. SMACZNEGO!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.