basia_set Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2004 ten przepis na ajerkoniak jest naprawde niezawodny ajerkoniak 6 żółtek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilowym na pulchną masę dodać mleko i spirytus gdyby dla kogoś ajerkoniak wyszedł za gęsty lub za mocny można dodać więcej mleka karmel 1 szklanka wody 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego mleko w puszce gotować 2-3 godzin przestudzić wymieszać ze spirytusem i wodą na zdrowie :D Cytuj
krysia50 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zrobiłam ten karmel i jest super tylko ja już kupiłam gotowy w puszce bez gotowania tylko puszeczkę otworzyć i gotowe- pozdrowienia Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zrobiłam ten ajerkoniak...jak dla mnie był za mocny więc tak jak pisałaś dałam więcej mleka skondensowanego i teraz jest ok.Na święta zrobię go jeszcze raz 🙂 Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja robie taki ajerkoniak z 40% wódki. Gdy robilam go pierwszy raz-ze spirytusem byl,tak jak i dla Doruni za ostry,a z wódki jest ok 🙂 Nie trzeba wtedy zwiekszac ilosci mleka. Cytuj
ela52 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Rowniez robilam ajerkoniak z wodki i popieram nie jest taki ostry i nie trzeba dodawac mleka. Pozdrawiam 🙂 🙂 🙂 Cytuj
bietka Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Na święta jak znalazł.Mąż lubi wszystko co czekoladowe-macie jakieś pomysły na takowy napitek? Cytuj
Majka9 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Ja robię czekoldową wódeczkę z mleka kondensowanego czekoladowego . nalezy mleko gotować w gorącej wodzie i póżniej zmieszać z wódeczką . Serdecznie polecam 🙂 Cytuj
Majka9 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Już piszę .Pół litra wódki i jedna puszka mleka . Naprawdę jest super . 🙂 Cytuj
bietka Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mleko czekoladowe zapadło sie pod ziemię.Jest tylko zwykłe słodzone lub nie.A u was jest czy tylko u mnie wymiotło?Szukam od czasu postu i zero trafień a świeta tuz..... Cytuj
Basia K Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Bietko,pytalam dzis w hurtowni nabialowej.W ogóle go nigdzie nie ma.Moze juz nie produkuja :grin: Cytuj
bietka Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Równiez nigdzie nie znalazłam.Zrobiłam z gotowej masy karmajkowej. Cytuj
fredzia Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ten przepis na ajerkoniak dobry tylko nie szklanka spirytusu tylko pol szklanki i pol szlkanki wody.Robie taki Termomiksie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi