Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten przepis na ajerkoniak jest naprawde niezawodny ajerkoniak 6 żółtek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilowym na pulchną masę dodać mleko i spirytus gdyby dla kogoś ajerkoniak wyszedł za gęsty lub za mocny można dodać więcej mleka karmel 1 szklanka wody 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego mleko w puszce gotować 2-3 godzin przestudzić wymieszać ze spirytusem i wodą na zdrowie :D

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja robie taki ajerkoniak z 40% wódki. Gdy robilam go pierwszy raz-ze spirytusem byl,tak jak i dla Doruni za ostry,a z wódki jest ok 🙂 Nie trzeba wtedy zwiekszac ilosci mleka.

Opublikowano

Ja robię czekoldową wódeczkę z mleka kondensowanego czekoladowego . nalezy mleko gotować w gorącej wodzie i póżniej zmieszać z wódeczką . Serdecznie polecam 🙂

  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.