ina12 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Przepis - "Przepisy Czytelników" 50 dag ziemniaków, 2 jaja, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, mleko, olej do smażenia, sól. Z mąki ziemniaczanej, żółtek, białek ubitych na sztywną pianę i mleka zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie talarki i włożyć na minutę do wrzącej, osolonej wody. Odcedzić na durszlaku, a gdy bedą suche , maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać jako wykwintny dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.