ina12 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Przepis posiadam w mojej kolekcji, mam go tak dawno że nie pamiętam od kogo otrzymałam. Schab bez kości pokroić w plastry centymetrowej grubości, natrzeć czosnkiem i posolić. Odstawić na 20 minut. Następnie każdy plaster posmarować z obu stron bardzo obficie musztardą. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem, pojedynczą warstwą. Na wierzchu położyć pokrajane w cieniutkie plasterki lub utarte na tarce pietruszkę, marchew i seler, tak aby jarzynami przykryć mięso przynajmniej dwu-centymetrową warstwą. Na tym ułożyć dwie średnie cebule nadziane, każda trzema gożdzikami. Mocno skropić olejem i na 15 minut wstawić w otwartym naczyniu do mocno nagrzanego piekarnika. Następnie potrawę dusić około godziny na maleńkim ogniu, stale podlewając rosołkiem ( może być z kostki), żeby bulgotało i nie było suche. Po godzinie danie jest gotowe. Nie tylko moim domownikom, ale również moim gościom ta potrawa bardzo smakuje. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.