Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis posiadam w mojej kolekcji, mam go tak dawno że nie pamiętam od kogo otrzymałam. Schab bez kości pokroić w plastry centymetrowej grubości, natrzeć czosnkiem i posolić. Odstawić na 20 minut. Następnie każdy plaster posmarować z obu stron bardzo obficie musztardą. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem, pojedynczą warstwą. Na wierzchu położyć pokrajane w cieniutkie plasterki lub utarte na tarce pietruszkę, marchew i seler, tak aby jarzynami przykryć mięso przynajmniej dwu-centymetrową warstwą. Na tym ułożyć dwie średnie cebule nadziane, każda trzema gożdzikami. Mocno skropić olejem i na 15 minut wstawić w otwartym naczyniu do mocno nagrzanego piekarnika. Następnie potrawę dusić około godziny na maleńkim ogniu, stale podlewając rosołkiem ( może być z kostki), żeby bulgotało i nie było suche. Po godzinie danie jest gotowe. Nie tylko moim domownikom, ale również moim gościom ta potrawa bardzo smakuje. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.