Gość ewa1409 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Biszkopt: 5 białek ubić na sztywną pianę, dodać 3/4 szklanki cukru i dalej ubijać. 5 żółtek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz 1 łyżka octu wymieszać widelcem i dodać do ubitych białek. Na samym końcu dodać szklankę mąki pszennej, wymieszać [ostrożnie] najlepiej łyżką drewnianą. Wylac na blaszkę i piec około 30 min. Masa bananowa: 1 kostka margaryny [Kasi ] 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 kg bananów galaretka cytrynowa Margarynę, cukier oraz żółtka utrzeć. Do masy dodac utarte banany. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Ostudzić. Zimną galaretkę dodać do masy.Stężoną masę wyłożyć na zimny biszkopt. Udekorowac dwoma galaretkami truskawkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.