Skocz do zawartości

Schab W Papryce I Jabłku


DeLarge

Rekomendowane odpowiedzi

2 grube plastry schabu (takie jak przed rozbiciem) 1,5 czerwonej papryki 1 cebula 0,5 cebuli czerwonej 1 średnie jabłko (słodko-kwaśne) 1 ząbek czosnku 1 kostka paprykowa knorra 1/3 szklanki wody (mineralnej) oliwa z oliwek sól i pieprz przyprawione mięso (sól i pieprz) smażymy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie aż się lekko zarumieni, następnie dodajemy do mięsa pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, następnie po ok. 3 min dodajemy pokrojone w średnią kosteczkę jabłko oraz pokrojony w cienkie plasterki ząbek czosnku, dusimy przez 2 min a następnie dolewamy wody i dodajemy kostkę paprykową knorra, zmniejszamy ogień i dusimy na wolnym ogniu (możemy ewentualnie dolać trochę więcej wody gdy chcemy więcej sosu). gotujemy do czasu aż mięso "dojdzie" w zależności jakie lubimy). Podajemy np z ziemniakami. Smacznego :lol: jest to danie które dziś przygotowałem w sumie z głowy, jeśli podobny przepis już gdzieś tu jest to przepraszam niemniej jednak życzę smacznego, pozdrawiam DeLarge

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.