DeLarge Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 2 grube plastry schabu (takie jak przed rozbiciem) 1,5 czerwonej papryki 1 cebula 0,5 cebuli czerwonej 1 średnie jabłko (słodko-kwaśne) 1 ząbek czosnku 1 kostka paprykowa knorra 1/3 szklanki wody (mineralnej) oliwa z oliwek sól i pieprz przyprawione mięso (sól i pieprz) smażymy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie aż się lekko zarumieni, następnie dodajemy do mięsa pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, następnie po ok. 3 min dodajemy pokrojone w średnią kosteczkę jabłko oraz pokrojony w cienkie plasterki ząbek czosnku, dusimy przez 2 min a następnie dolewamy wody i dodajemy kostkę paprykową knorra, zmniejszamy ogień i dusimy na wolnym ogniu (możemy ewentualnie dolać trochę więcej wody gdy chcemy więcej sosu). gotujemy do czasu aż mięso "dojdzie" w zależności jakie lubimy). Podajemy np z ziemniakami. Smacznego :lol: jest to danie które dziś przygotowałem w sumie z głowy, jeśli podobny przepis już gdzieś tu jest to przepraszam niemniej jednak życzę smacznego, pozdrawiam DeLarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.