ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 "Moja kuchnia" 1 kg schabu bez kości ( musi być szeroki) 100 g suszonych moreli 100 ml śmietanki 30% 50 g płatków migdałowych 2 łyzki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, cukier. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osączyć, a następnie zrobić dziurę przez całą długość schabu za pomocą drewnianego trzonka. Otwór w mięsie ciasno napełnić umytymi morelami. Jeżeli schab jest ze skórą naciąć w ukośną kratkę i natrzeć solą oraz pieprzem. Mięso włożyć do rondla i piec 1,5 godz. w temp. 200*C, podlewając co kilka minut niewielką ilością gorącej wody. Powstały sos z pieczenia dopełnić goracą wodą ( ok. 300ml ), dodać śmietankę i cukier. Zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, zagotować i wrzucić płatki migdałowe. Pieczeń pokroić i ułożyć na półmisku, a następnie polać sosem i udekorować. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.