Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 NA CIASTO: -1,5 szklanki mąki pszennej -15 dag masła -8 łyżek cukru pudru -1 jajko -szczypta soli NA KREM CYTRYNOWY: -1 szklanka jogurtu naturalnego -2 szklanki śmietany kremówki -2/3 szklanki cukru -4 łyżki soku z cytryny -4 łyżeczki żelatyny JAKBY TEGO BYŁO MAŁO... :D -60 dag gruszek z puszki lub kompotu -20 dag nutelli -0,5 tabliczki ciemnej czekolady CIASTO: Masło posiekać z mąką. Dodać pozostałe składniki i jak najszybciej zagnieść ciasto. Owinąć je w folię. Wpakować na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu cieniutko je rozwałkować (ok.5 mm grubości), ułożyć na blaszce i piec ok. 20 minut w bardzo gorącym piekarniku. KREM CYTRYNOWY: Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, rozpuścić, połączyć z jogurtem. Śmietanę ubić z cukrem i bardzo delikatnie wymieszać z jogurtem. Na końcu dodać sok z cytryny i znów wymieszać. ZBLIŻAMY SIĘ DO KOŃCA... :-) Ostudzone ciasto posmarować nutellą. Ułożyć na niej osączone gruszki. Na owoce wylać tężejący krem. Schłodzić w lodówce, a już na samym końcu przybrać tartą czekoladą. Smacznego :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.