Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -0,5 kg pieczarek -2-3 kajzerki -3 jaja -1 cebula -1 łyżka oleju -sól Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę drobno pokroić. Pieczarki i cebulę udusić razem na oleju. Bułki namoczyć i dokładnie odcisnąć. Zmielić w maszynce przestudzone pieczarki, a następnie bułki. Do masy dodać żółtka i sól i dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i dodać ją do masy na samym końcu. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec około godzinę w temperaturze 180 stopni. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się po tym przepisie nic dobrego i zrobiłam go z czystej ciekawości. Efekt zaskoczył mnie maksymalnie! Pasztet jest pyszny!!! Delikatny, ale z charakterem... Zresztą po co ja to mówię- lepiej będzie jak spróbujecie :D Podpowiadam tylko,że najlepiej smakuje chyba na kanapkach obłożony plasterkami kiszonego ogórka lub polany ketchupem. Smacznego :-) :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.