Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -2 szklanki mąki -1 łyżeczka soli -4 jajka -1 i 1/4 szklanki mleka -1,5 szklanki wody -4-5 łyżek posiekanej cebuli -3 szklanki posiekanej kapusty -3 łyżki masła -sól -pieprz Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę zrumienic na maśle. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto o konzystencji ciasta naleśnikowego. Dodać do niego kapustę i cebulę, wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, formując niewielkie racuszki. Smażyć na złoto z obu stron i serwowac jeszcze ciepłe. To jest właśnie to, co większość z nas lubi- danie tanie niesłychanie :D A do tego smaczne, oryginalne i niezbyt pracochłonne. Polecam gdy chcecie urozmaicić menu wygłodniałej rodzinie, a pustki w portfelu nie pozwalają Wam na szaleństwa :D W innych okoliczniściach też można spróbować :D Aha, jeszcze jedno. Moja rodzinka zajada te racuszki, polewając je ketchupem ,ale to chyba dlatego,że takie mamy zboczenie i z ketchupem wszystko smakuje nam najbardziej :D Gdyby więc ktoś wpadł na pomysł jakiegoś fajnego dodatku, byłabym bardzo zobowiazana! Smacznego :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.