Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -ok.10 naleśników, przygotowanych według własnego, wypróbowanego przepisu lub jednego z świetnych przepisów na tej stronce :D -1 słoiczek dżemu lub konfitury o ulubionym smaku (morelowy jest the best!!! :D) -4 białka -4-6 łyżek cukru pudru -cukier waniliowy -5-10 dag płatków migdałowych Naleśniki posmarować dżemem (czy też konfiturą) i zwinąć w ruloniki. Ułożyć je obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Płatki migdałowe lekko zrumienić na suchej patelni. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ucierania wsypać oba cukry,a już na samym końcu- migdały. Pianę nałożyć na nadziane naleśniki i zapiekać w gorącym piekarniku, aż do momentu gdy zrobi się apetycznie zarumieniona... :-) Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.