Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 NA CIASTO: -20 dag mąki pszennej -25 dag zmielonego twarogu -5 dag margaryny lub masła NA FARSZ: -5 jaj -1 mała puszka koncentratu pomidorowego -pęczek koperku (można zastąpić inną zieleninką) -1 cebula -sól, pieprz CIASTO: Mąke i margarynę posiekać na stolnicy, dodać twaróg i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Następnie rozwałkowac je na grubość mniej więcej 3 mm i wyciąć krążki spodkiem od szklanki. FARSZ: 4 jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i posiekać w niezbyt drobną kostkę. Koperek (czy też jakąś jego alternatywę) także posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Posiekane jajka, koncentrat pomidorowy, koperek i cebulę połączyć i dobrze rozetrzeć. Dodać surowe jajo, doprawić do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz zamieszać. PIEROGI DOMINIKA: Nałożyć farsz na krążki ciasta i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi kłaść na mocno rozgrzany w głębokiej patelni olej i usmażyć z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują z jakąś pikantną surówką. Przepis dostałam od mojej bratowej. Podobno jest w jej rodzinie od wieków i zawsze się sprawdza. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja dziś robiłam pierwszy raz i wyszły mi pyszne, więc myślę,że jednak coś w tym jest :D SMACZNEGO!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.