Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -2 szklanki mąki -1 szklanka mleka wymieszanego z kilkoma łyżkami wody -2 jajka -25 dag ścisłego białego sera -szczypta soli -tłuszcz do smażenia Żółtka utrzeć z solą i ciągle ucierając stopniowo dodawać mleko rozrzedzone wodą oraz makę. Jeśli ciasto byłoby zbyt gęste, dolać trochę więcej wody. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą składników. Ciasto powinno mieć gestość kwaśnej śmietany. Ser pokroić w plasterki. rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką nieduże placki, na każdym z nich położyć plasterek sera i "zamazać" go odrobiną ciasta. Placki smażyć z obu stron na ładny, złocisty kolorek. Podawać z topionym masłem, śmietaną z cynamonem, dżemem lub... A zresztą sami wiecie z czym Wam najlepiej smakuje :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.