Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 NA PIEROGI: -2,5 szklanki mąki -1 żółtko -0,5 szklanki mleka A NA FARSZ: -20-30 dag trzykrotnie zmielonego białego sera -0,5 torebki budyniu waniliowego (koniecznie z cukrem) -ok.3-4 łyżki rodzynek PIEROGI: Z podanych składników zagnieść ciasto i zostawić na chwilę w spokoju :D FARSZ: Rodzynki opłukać, osączyć i osuszyć. Do sera dodać proszek budyniowy i rodzynki. Dokładnie wymieszać. CAŁOŚĆ... Znowu zainteresować się ciastem :-) Rozwałkować je cienko i szklanką wycinać krążki. Na każdym położyć troszeczkę farszu i dokładnie skleić pierogi. Gotować w lekko osolonym wrzatku przez ok.3 minuty. Podawać polane masłem lub śmietaną z cukrem. Smacznego :D Wyślij przepis znajomym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.