Skocz do zawartości

Szarlotka z biszkopcikami


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

NA BISZKOPT: -4 jajka -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia ORAZ: -1 kg jabłek -cukier do smaku -2 galaretki owocowe (ja używam pomarańczowych a Wy użyjcie jakich tylko chcecie :D) -0,5 paczki okrągłych biszkoptów BISZKOPT: Ponieważ większość z Was doskonale wie jak się piecze biszkopt, nie będę się tu produkować :D Zaznaczam tylko,że blaszka jakiej należy użyć ma wymiary 25x36 cm. A PÓŹNIEJ... Jabłka obrać, pokroić w drobne cząstki i udusić z taką ilością cukru,żeby Wam smakowały. Dodać 1 galaretkę w proszku i wystudzić. Następnie wyłożyć na biszkopt, też oczywiście wystudzony. Drugą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, używając tylko trochę mniej wody. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Na wierzchu poukładać biszkopty. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje,a później... Później można już jeść :D Przepis odkryłam niedawno i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda moim zdaniem NIC nie jest w stanie przebić zwykłej, domowej szarlotki na kruchym cieście,ale to jest całkiem niezła jej alternatywa :-) Wygląda bardzo dekoracyjnie, ponieważ biszkopty leciutko zatapiają się w galaretce, dając efekt tak rewelacyjny,że dodatkowa dekoracja jest zbędna. Jeszcze lepiej smakuje :D Naprawdę szczerze polecam! Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.